OFM bureau voor hoog gekwalificeerd interim management en consultancy Coachen, intervisie - ofm-groep

Coachen, intervisie - ofm-groep

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Coachen, intervisie

Wat doen wij

Coachen is het begeleiden van een coachee in het proces van zichzelf ontwikkelen teneinde zijn functioneren te verbeteren. Het is een van de interventiemogelijkheden om mensen en teams te ondersteunen in hun proces van ontwikkeling

Als coach ben ik sinds midden jaren '90 actief voor diverse organisaties.
Bij coachen gaat het vooral om de persoonlijke groei en ontwikkeling van de gecoachte. De cochee krijgt inzicht in zijn/haar sterke punten zodat deze optimaal ingezet kunnen worden en leert om te gaan met valkuilen en minder sterke punten.


Coaching on the job

Naast trainingen en werkgroepbegeleiding kan het zinvol en ondersteunend zijn dat een manager ook persoonlijke aandacht en coaching krijgt. De veranderingen welke onder haar/zijn verantwoordelijkheid plaats vinden, de weerstanden die dat vaak oproept bij medewerkers en de relatieve eenzaamheid van functioneren, kunnen tot veel spanningen leiden.


De inrichting van het coaching traject

In het coachingstraject onderscheiden we drie verschillende fases:

  • Orientatie

In deze fase wordt de basis gelegd die zorgt voor betrokkenheid en motivatie van coach, cochee en opdrachtgever. De vragen en behoeften van de coachee en opdrachtgever worden door de coach geinventariseerd, de verschillende gezichtspunten worden boventafel gelegd en op een lijn gebracht. Vervolgens worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd.

  • Uitvoering

Tijdens deze fase leert de cochee wat hij/zij zelf kan doen om de in hem/haar aanwezige vermogen tot ontwikkeling te brengen. We doorlopen daarin een aantal stappen en daarin leiden inzicht in denken en voelen tot handelen of tot nieuwe ervaringen, welke weer tot verandering kunnen leiden in denken en voelen.

  • Evaluatie

Het evalueren van de coaching is een proces dat gedurende de coaching en na afloop van het traject plaatsvindt.


Resultaat

Bij coachen gaat het uiteindelijk om het resultaat, wat ben je ermee opgeschoten. Voor coaching zijn vele methoden beschikbaar. Wanneer een van te voren afgesproken methode exact volgens het boekje is doorlopen maar u bent geen stap mee verder gekomen is dat zonde van uw tijd en geld. U moet zich er beter door voelen, komen tot nieuwe inzichten, beter functioneren en resultaten behalen. Het zal u weining interesseren met welke methode dat bereikt is. Wij werken dan ook niet volgens een vaste methodiek maar halen alles uit de kast om uw doel te bereiken.Waarmee kan ik u helpen?

  • Executive coaching

Voor ondernemers of bestuurders die een sparringpartner zoeken, iemand die uw gedachten verder brengt dan datgene dat u zelf had bedacht. Iemand die uw dilemma's snapt, en u weerwoord kan geven zonder dat zijn of haar eigen belang daarbij een rol speelt. Iemand die echt de onderste steen bij u boven krijgt. En uw durft te dwingen tot keuzes en prioriteiten. Iemand waarmee u hardop diverse scenario's kunt overdenken zonder dat er paniek in de tent ontstaat of alles wat u denkt direct tot beleid wordt uitgeroepen. Iemand die het lef heeft om uw keuzes en beslissingen kritisch doch ter zake kundig te bevragen

  • Business coaching

Business coaching voor ondernemers die echt vooruit willen met hun bedrijf. En zoeken naar manieren om eenvoudiger resultaten te behalen en een een duurzaamrendement.

  • Management coaching

Voor manager die slimme manieren zoeken om duidelijke eisen te stellen aan 'uw medewerkers', met minder moeite dingen voorelkaar krijgt zodat u ook nog prive leven heeft. Wilt leren hoe u uw beste mensen kunt behouden en uw medewerkers gaan werken als ambassadeur van uw team, afdeling of divisie in plaats van 'ja maar' en de hakken in het zand zetten bij elke vraag of verandering.

  • Personal coaching

Voor (aspirant) managers / teamleider die nog twijvelen over hun huidige of toekomstige rol en een duwtje in de rug nodig hebben.


Hoe nu verder?

Nou dat is heel eenvoudig. Plan een telefoongesprek van ca. 20 minuten in. Tijdens dit telefoongesprek stel ik u een aantal vragen. Op basis van uw antwoorden kan ik vertellen wat ik voor u kan betekenen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en gratis. U heeft op hetzelfde moment de mogelijkheid om te onderzoeken of het klikt en wat voor vlees u in de kuip heeft. Vindt u het bij nader inzien toch maar niks. Dan is er niks verloren. Klikt het en wilt u meer, dan maken we direct een afspraak.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu