OFM bureau voor hoog gekwalificeerd interim management en consultancy Nieuws - ofm-groep

Nieuws - ofm-groep

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Nieuws

Nieuws

24 juni 2013 Peter van Oers is bestuurslid van de drechtsestromen.Peter van Oers van OFM is 1 mei j.l. bestuurlid van de drechtsestromen. De drechtsestromen streeft  naar meer decentrale opwekking van duurzame energie in de Drechtsteden zodat deze regio in 2030 energieneutraal is. Dit willen wij samen realiseren door voorlichting en advies, energiebesparende projecten en het zelf of samen met anderen opwekken van duurzame energie.

De drechtsestromen is in november 2012 opgericht voor en door burgers. Samen maken wij ons sterk voor een sterke duurzame regio. Inmiddels heeft zij al een groot aantal initiatieven opgestart o.a. een kennisbank waarin veel informatie is te vinden over energiebesparende maatregelingen, er is een werkgroep bezig met zonnepanelen, in de drechtsteden zijn we gestart met het ontwikkelen van een windproject van en voor burgers en bedrijven, in Papendrecht zijn we een project gestart waarbij we de besparingsmogelijkheden van een school gaan onderzoeken en vervolgens een advies gaan uitbrengen hoe we kunnen zorgen dat de kosten van de energie omlaag kunnen brengen en nog vele andere initiatieven.

De drechstestromen heeft nu 250 leden, dat moeten er veel meer worden. Want samen maken we het verschil. Net als OFM ook lid worden, meld je hier aan.

 

8 april 2013 OFM is vriend van NudgeOFM is nu Vriend van Nudge. Nudge werkt aan een meer duurzame samenleving. Dat doen ze van onderaf, door hun eigen consumentenplatform in te schakelen. Dat platform bestaat uit 28.000 'Nudgers' (jij kunt ook lid worden). Dat zijn dus veel mensen die duurzame ideeën aandragen, toetsen of zelf meehelpen er een succes van te maken.

MVO en dus ook duurzaamheid is natuurlijk al jaren een hot issue. Je kunt je daar als merk ook mee onderscheiden, het kan jouw imago sterker maken. Bij Nudge snappen ze dat en zij hebben er zelfs hun werk van gemaakt door in heel NL samen met partners projecten te ontwikkelen. OFM gaat samen met Nudge duurzame projecten ontwikkelen en dan moet je denken aan Samen duurzame energie opwekken of een project op basis van ciculaire waarde ontwikkeling.

Er zijn 'Vrienden van Nudge' in vele soorten en maten. Er zijn nu meer dan 28.000 Nudger, maar daar mogen best nog wel meer vrienden bij. Net als OFM ook vriend worden? Meld je hier aan. En wil je met jou organisatie een duurzaam concurrentievoordeel en een gezonde bedrijfsvoering? Bel ons, om samen te kijken hoe we MVO binnen jou organisatie op de kaart kunnen zetten.

 

19 mei 2012 De vernieuwde website van OFM online

Eindelijk is het zover, de vernieuwde website van OFM is online. Laat het weten wat je er van vindt en stuur een berichtje naar info@ofm-groep.nl

 

25/04/2012 Interview over vitaliteitsonderzoek tijdens FENEXPO 2012

Tijdens de Fenexpo werd Peter van Oers van OFM-groep, een groep van management consultants, geinterviewd door Udo de Haan - DISC,Training & COACHING. Ik legde hem uit waarin OFM onderscheidend is bij haar aanpak om organisatie beter te laten presteren. Wij hebben onderzocht hoe het komt dat bepaalde organiaties in een bepaalde sector beter presteren dan concurrenten. Vitaleorganisaties presteren beduidend beter op zeven succesfactoren. De resultaten van dit onderzoek hebben wij ingevoerd in onze onderzoeks methodiek en hebben wij vitaliteitsonderzoek genoemd.

 
 

8 september 2011 Seminar risico management bij Woningbouwcorporatie groot succes

Op 7 september 2011 is door Dun & Bradstreet georganiseerde seminar Integraal Riskmanagement voor woningbouwcorporaties gehouden in Slot Zuylen te Utrecht. Het seminar is speciaal toegespitst op risicomanagement voor woningcorporaties. Onderwerpen die tijdens de dag aan bod zijn gekomen: huidige economische ontwikkelingen die op woningcorporatiesector af komen, door Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland. Vervolgens gaf Peter van Oers, van OFM management consultants, zijn visie op integraal risicomanagement bij woningbouwcorporaties. Tijdens de laatste presentatie gaf Peter Vermeulen van Haag Wonen aan hoe Haag Wonen risico's beheerst door een proactieve inkoopbeleid.

De presentatie van Peter van Oers over Integraal Risicomanagement bij Woningbouwcorporaties kunt u
hier downloaden.

 

Nieuwsbrief mei 2007

Het is weer enige tijd geleden dat ik u via een nieuwsbrief heb geinformeerd over interessante onderwerpen. OFM heeft in ieder geval niet stil gezeten, de website is verbeterd en opdrachten gerealiseerd.

De gehele nieuwsbrief in PDF formaat vindt u hier

 

Nieuwsbrief april 2006

Workshop Basel ll essentials
De workshop Basel ll essentials welke Fritz Witt de afgelopen maand maart bij Bpmi heeft gegeven was een groot succes.

De gehele nieuwsbrief in PDF formaat vindt u hier

 

Nieuwsbrief januari 2006
In deze nieuwsbrief sta ik uitgebreid stil over de invloed op het bedrijfsleven van het Basel ll kapitaalakkoord. OFM staat ook hierin niet stil. OFM heeft voor de geïnteresseerden bij BPMi een interessante korting kunnen bedingen voor de workshop BASEL ll essentails.

De gehele nieuwsbrief in PDF formaat vint u hier

 
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu