OFM bureau voor hoog gekwalificeerd interim management en consultancy Over mij - ofm-groep

Over mij - ofm-groep

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Over mij

Wie zijn wij

Mijn naam is Peter van Oers (1957) en ben getrouwd met Cora van Gelder. Onze dochter Muriël studeert op het Gymnasium. Sinds 1996 wonen wij in Papendrecht.

Ik heb een financieel economische opleiding. Voordat ik mij in 1994 als zelfstandig interim manager vestigde heb ik financiële functies vervuld binnen de sectoren vastgoed, ICT en milieu. Als interim manager heb ik vanuit mijn bedrijf in verschillende rollen (directeur, financieel directeur, financieel manager of programma of projectmanager) o.a. verandering en herstructurering opdrachten uitgevoerd bij zelfstandige onderdelen van concerns en beursgenoteerd ondernemingen, MKB ondernemingen en non-profit organisaties binnen de sectoren vastgoed, onderwijs automotive, technische industrie en zakelijke dienstverlening.

De opgedane kennis en ervaring begeven zich op het terrein van strategische beleidsontwikkeling, financieelmanagement, veranderingsmanagement, turnaround & Corporate recovery, coaching en projectmanagement.

Met mijn bedrijf begeleid ik bedrijven en organisaties in het proces van verandering. Ik prikkel mensen om te komen tot creatieve oplossingen. Ook in situtaties met tegengestelde belangen ondersteun ik of neem ik de onderhandeling over zodat partijen weer bijelkaar komen voor een duurzaam resultaat.

Met mijn bedrijf OFM heb ik een groot netwerk van interim managers, consultants en specialisten opgebouwd. Bij het uitvoeren van opdrachten voor bedrijven en organisaties maken wij optimaal gebruik van ons netwerk. Wij opereren als spin in het web en matchen de behoefte en het aanbod van kennis en ervaring.

Ik ben praktisch ingesteld, resultaatgericht met een goed gevoel voor humor en de mens in organisaties. Kernwoorden voor mij zijn stimuleren, motiveren, samenwerking en teamvorming, integriteit, openheid, effectiviteit, resultaatgerichtheid en leiderschap.

Mijn drijfveer is het verbinden van mensen en organisaties. Door te verbinden ontstaan creatieve en innovatieve
ideeën, groei en duurzaam resultaat. Zo ben ik o.a. zakelijk actief binnen de netwerken van de Drechtsteden, de Hoeksche Waard, de regio Rotterdam en bezoek ik regelmatig verschillende seminars om kennis met anderen te kunnen delen. Mijn bijzondere interesse ligt op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Mijn missie om huishoudens en bedrijven te overtuigen van het nut, noodzaak en de voordelen van energie besparen en hernieuwbare energie door het toepassen van o.a. zonnepanelen en windmolens. Mijn doelstelling is om in 2025 de CO2 uitstoot in Zuid Holland met minemaal jaarlijks 12 duizend ton kg te reduceren door het gebruik van duurzame energie.  Daarnaast coach ik belangeloos een aantal startende ondernemers.

Als bestuurlid van Drechtsestromen zet ik mij actief in voor het realiseren van de energiedoelstellingen in de regio. Daarnaast ben ik als bestuurlid verbonden aan de voortgezet onderwijsinstelling waar mijn
dochter studeert.

Zomers zeil ik graag met mijn gezin op het Haringvliet en op zee. Een paar keer per jaar zeil ik met ons schip wedstrijden op het Haringvliet en op zee.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu